Cześć Jesieniarze i Jesieniary! Witamy Was w DOMOLO nową, jesienną kartą.
Zabiegaliście o pozostanie sernika (jest) czy czarnego makaronu z krewetkami (), co było niesamowicie miłe!
A co nowego w naszej nowej karcie?
Zupa rybna dla już stęsknionych za latem – mamy dla Was cały talerz morskich smaków (małże, kalmary, łosoś), danie ma ciekawą, pikantną końcówkę;
Gnocchi ziemniaczane z… szałwią, z masłem, pieprzem i grana padano, czyli odważna propozycja dla wegetarian;
Paccheri z sosem serowym, orzechami włoskimi i rukolą. Ale czym jest to paccheri? To bardzo oryginalny makaron rodem z neapolitańskiej Kampanii. Koniecznie posmakujcie;
Steak z polędwicy wołowej, sałatka ze świeżych warzyw, ziemniaki faszerowane serami, sos z zielonego pieprzu to oferta dla najgłodniejszych drwali i rybaków!
Z kolei pizza z anchois, sosem śmietankowym, mozzarellą, ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem to chyba najciekawsza pizza, jaką kiedykolwiek mieliśmy!
Wśród deserów pojawił się… fondant. Przekrawacie ciastko w typie brownie, a z niego wycieka gorący, czekoladowy krem…
Oczywiście w menu zostały nasze sztandarowe pozycje, w tym uwielbiane przez Was burgery! Jesienią powinniście spróbować też naszych rozgrzewających napojów, zimowej herbaty czy grzanego wina.
Przypominamy też, że dla wyjątkowo zmarzniętych Jesieniarzy rozpalamy nasz kominek, przy którym można ogrzać ciało i serce. (O żołądki zadba nasza obsługa).